Menu

Ιωδιούχα σκιαγραφικά - νεφρική ανεπάρκεια.

12/12/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ύστερα από παράκληση του Καθηγητή κ. Φεζουλίδη σχετικά με το αν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τη σχέση ιωδιούχων σκιαγραφικών και νεφρικής ανεπάρκειας (συνημμένο 1), σας αποστέλλουμε την επιστολή που στείλαμε στο ΚΕΣΥ (συνημμένο 2) και στην Νεφρολογική Εταιρεία (συνημμένο 3). Δυστυχώς λόγω του ότι το ΚΕΣΥ βρίσκεται υπό καθεστώς κατάργησης, δεν λάβαμε απάντηση. Δεν λάβαμε επίσης απάντηση από την Νεφρολογική Εταιρεία παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας.

Σας αποστέλλουμε λοιπόν από το Νεφρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» ένα άρθρο - update όσον αφορά τα ιωδιούχα σκιαγραφικά.
Επίσης απευθυνθήκαμε στον εξαίρετο συνάδελφο κ. Γρηγόρη Κωτούλα που ασχολείται επισταμένως με τα σκιαγραφικά και σας επισυνάπτουμε το σχετικό κείμενο του που βασίζεται στην δική του εμπειρία, στα τελευταία άρθρα που αφορούν το θέμα καθώς και στις παρατηρήσεις από διάφορους Νεφρολόγους (πατήστε εδώ). Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κωτούλα γιατί επανειλημμένως έχει αφιερώσει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο του για να υπάρχει κατάλληλη ενημέρωση για τους Ακτινολόγους.  

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK