Menu

Συνεδρίαση Επιτροπών και Τομέων της ΕΑΕ

16/05/2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Την Τρίτη 15 Μαΐου στα γραφεία μας και κατόπιν προσκλήσεώς μου συνεδρίασαν οι Επιτροπές (Εκπαίδευσης, Επαγγελματικών θεμάτων και Ειδικευομένων) και οι Τομείς της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας (Επεμβατικής Ακτινολογίας, Νευροακτινολογίας, Παιδοακτινολογίας, Μαγνητικής και Αξονικής Τομογραφίας και Υπερηχοτομογραφίας).

Αρχικά αναφέρθηκα στις κατευθυντήριες γραμμές που θα επιθυμούσα να ακολουθήσουν τα μέλη των Επιτροπών και των Τομέων. Υπογράμμισα ότι βασικός άξονας για όλες τις δράσεις της Εταιρείας θα πρέπει να είναι η εκπαίδευση. Από την Επιτροπή Εκπαίδευσης, στην οποία προεδρεύει ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΑΕ Καθηγητής κ. Κ. Στριγγάρης, ζήτησα να καταρτιστεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο θα προωθεί στην Επιτροπή Εκπαίδευσης που έχει ορισθεί από το ΚΕΣΥ. Από την Επιτροπή Επαγγελματικών θεμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Αντιπρόεδρος Β’ κ. Στ. Μπενάκης, ζήτησα να γίνει μια καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν (τόσο από πλευράς υλικοτεχνικής όσο και επιστημονικής). Από την Επιτροπή Ειδικευομένων ζήτησα προτάσεις βάσει των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Με στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου παρακάλεσα όλα τα μέλη να δραστηριοποιηθούν προκειμένου να πραγματοποιηθούν μετεκπαιδευτικά μαθήματα για κάθε Τομέα. Επίσης, μέσα από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε να προταθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο η προσθήκη 3 νέων Τομέων, με αντικείμενο την Καρδιαγγειακή Ακτινολογία, τον Μαστό και την Υβριδική Ακτινολογία με στόχο την εξειδικευμένη εκπαίδευση πάνω σε αυτά τα γνωστικά αντικείμενα.

Επίσης πρότεινα να υπάρξει ένα τριμηνιαίο ένθετο το οποίο θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στα μέλη της Εταιρείας όπου θα παρουσιάζονται ενδιαφέροντα περιστατικά ανά Τομέα. Πρόθεσή μου είναι στο ένθετο αυτό να υπάρχουν και άρθρα που αφορούν τα επαγγελματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιατροί ακτινολόγοι τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα. Επιπλέον, πρότεινα να ανατεθεί σε εξωτερικό σύμβουλο το έργο της κοστολόγησης (business plan) ενός διαγνωστικού κέντρου προκειμένου να υπάρχει ένας οδηγός ο οποίος θα βοηθά τους νέους συνάδελφους στο να ανοίξουν ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Τέλος, δόθηκε εντολή για την επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του American College of Radiology (ACR).

Ευχαριστώντας όλους τους παρευρισκομένους για το γόνιμο διάλογο και ολοκληρώνοντας την σημερινή συνεδρίαση, ζήτησα από τα μέλη των Επιτροπών και των Τομέων εντός 2 εβδομάδων, να στείλουν ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΕ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
 
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK