Menu

Ενημέρωση για την συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας.

14/11/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχα χθες με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΑΕ του οποίου η συμβολή ήταν μεγάλη τόσο στον καθορισμό της συνάντησης όσο και στην διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε και αφορούσε τα εξής θέματα:

α) Τέθηκε το θέμα του claw-back για τα ακτινολογικά εργαστήρια. Επαναλήφθηκε η ανάγκη να σταματήσει το claw-back και ως εναλλακτική προτάθηκε η εφαρμογή των πρωτοκόλλων που αποπεράτωσε η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία ώστε να υπάρχει εξορθολογισμός των εξετάσεων και να σταματήσει το απάνθρωπο μέτρο του claw-back για τους συναδέλφους ακτινολόγους.

β) Έγινε διεξοδική συζήτηση για τους ειδικευόμενους ακτινολόγους για τους οποίους τέθηκε από την Πολιτεία ως προϋπόθεση για τις εξετάσεις η εκπλήρωση του αγροτικού ιατρείου. Η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία πρότεινε να καταργηθεί αυτό και αντί για την υπηρεσία υπαίθρου, ο ειδικευόμενος ακτινολόγος να υπηρετεί σε περιφερειακό ακτινολογικό εργαστήριο και να δίνει εξετάσεις άμεσα μετά το πέρας της ειδικότητάς του και όχι με το πέρας της υπηρεσίας υπαίθρου.

γ) Έγινε διεξοδική συζήτηση για την συνταγογράφηση των σκιαγραφικών άμεσα από τους ακτινολόγους των Δημοσίων Νοσοκομείων. Το μέτρο αυτό θα βοηθήσει τους ασθενείς να μην ταλαιπωρούνται και να μην επιβαρύνονται με το κόστος της συμμετοχής αλλά και η Πολιτεία θα αποκομίσει κέρδος από την διαφορά μεταξύ της νοσοκομειακής και λιανικής τιμής των φαρμακείων.

δ) Έγινε συζήτηση για την αναγνώριση της Νευροακτινολογίας ως εξειδίκευσης και διαπιστώθηκε μεγάλη πρόοδος στον τομέα αυτό.

Η συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας θα επαναληφθεί αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία που έχουμε καταθέσει σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν. Στην νέα συνάντηση που θα ορισθεί, θα αναφερθούν και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες Ακτινολόγους.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK