Menu

Αλλοιώσεις «Morel Lavallee» :Περιγραφή απεικονιστικών ευρημάτων με μαγνητική τομογραφία σε δύο περιπτώσεις και ανασκόπηση της βιβλιογραφίας.

Τόμος 42, (1):71-74, 2011

Αικ. Ταβερναράκη, Κ. Ταβερναράκη, Κ. Στεφανίδης, Β. Ουρανός, Δ. Χονδρός

Τμήμα Α.Τ.-Μ.Τ. Νοσ. «Ευαγγελισμός»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Οι αλλοιώσεις Morel Lavallee χαρακτηρίζονται από συλλογή ορώδους ή αιματηρού υγρού μεταξύ του υποδόριου ιστού και της υποκείμενης μυικής περιτονίας.Είναι αποτέλεσμα του απότομου τραυματικού διαχωρισμού τους  και κατ’επέκταση της διατομής τριχοειδικών αγγείων και λεμφαγγείων.
Συνήθης εντόπιση των αλλοιώσεων  είναι η περιοχή του μείζονος τροχαντήρα και το εγγύς τμήμα του μηρού. Σπανιότερες εντοπίσεις αποτελούν η κατώτερη οσφυική μοίρα και η περιοχή της ωμοπλάτης.
Σε πολλές περιπτώσεις οι αλλοιώσεις Morel Lavalle αρχικά παραβλέπονται, ενώ  μπορεί με την πάροδο του χρόνου να χαρακτηριστούν λανθασμένα ως όγκοι μαλακών μορίων.   
Παρουσιάζονται τα απεικονιστικά ευρήματα με Μαγνητικη Τομογραφία (ΜΤ) σε δυο περιπτώσεις αλλοιώσεων  Morel Lavalee στην οσφυική χώρα.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 15:03

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK