Menu

Εκπαιδευτική ημερίδα Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης της ΕΑΕ

02/12/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Τομέας Ογκολογικής Απεικόνισης της ΕΑΕ (Υπεύθυνη Συντονίστρια Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης: κα Λία Ευαγγελία Μουλοπούλου. Καθηγήτρια Ακτινολογίας) με χαρά σας ενημερώνει πως στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων θα διοργανώσει δεύτερη ημερίδα το Σάββατο 30 Μαϊου 2020 στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, στην Αθήνα.

Η δεύτερη ημερίδα έχει θέμα «ΟΓΚΟΙ ΚΑΙ ΟΓΚΟΜΟΡΦΕΣ ΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ ΝΕΦΡΟΥ». Υπεύθυνοι διοργανωτές της Ημερίδας είναι η κα Αθηνά Χ. Τσίλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ακτινολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ο κος Ε. Ανδριώτης, Ακτινολόγος, Διευθυντής, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Νεότερων  Απεικονιστικών Μεθόδων Τομογραφίας Γ.Α.Ο.Ν.Α. "Ο Άγιος Σάββας".
                                
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.


14/10/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Τομέας Ογκολογικής Απεικόνισης της ΕΑΕ (Υπεύθυνη Συντονίστρια Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης: κα Λία Ευαγγελία Μουλοπούλου. Καθηγήτρια Ακτινολογίας) με χαρά σας ενημερώνει πως στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων θα διοργανώσει κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς 2019-2020 δύο Ημερίδες με διαδραστικά εργαστήρια (workshops).

Η πρώτη Ημερίδα έχει θέμα «Πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία του Προστάτη». Υπεύθυνοι της Ημερίδας είναι η κα Βασιλική Κατσίβα, Ακτινολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Τμήμα Αξονικού-Μαγνητικού τομογράφου Γ.Ν. Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» και ο κ. Αρκάδιος Ρουσάκης, Ακτινολόγος, Διευθυντής Τμήματος Αξονικού-Μαγνητικού Τομογράφου Δ.Θ.Κ.Α. «ΥΓΕΙΑ».

Η Ημερίδα  θα γίνει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στις αίθουσες ΔΙΕΚ ΓΝΝΠ, στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν. Νίκαιας-Πειραιά «Αγιος Παντελεήμων».                                          

Ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 40. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Έναρξη υποβολής δήλωσης συμμετοχής: Τρίτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 09.00’.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Μπορείτε να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής καθώς και το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Μέλη Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης

Τομέας Ογκολογικής Απεικόνισης ΕΑΕ

Συντονιστής: Λία Ευαγγελία Μουλοπούλου, Καθηγήτρια Ακτινολογίας ΕΚΠΑ

Μέλη: Αθανασία Αναστασίου, Ευθύμιος Ανδριώτης, Σοφία Γκουρτσογιάννη, Βασιλική Κατσίβα, Βασίλειος Κουτουλίδης, Χάρης Παπαναγιώτου, Μυρσίνη Στασινοπούλου, Αρκάδιος Ρουσάκης, Χαρίνα Τριαντοπούλου, Αθηνά Τσίλη

Δράσεις Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης

Πρότυπα Δομημένων Γνωματεύσεων από τον Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας

Ο Τομέας Ογκολογικής Απεικόνισης της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο των δράσεών του, αποφάσισε τη σύνταξη Προτύπων Δομημένων Γνωματεύσεων για διάφορες κακοήθειες προς χρήση από την ελληνική ακτινολογική κοινότητα. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη διεθνή τάση για τυποποίηση όλης της διαδικασίας απεικονιστικής διερεύνησης των ογκολογικών ασθενών (τεχνικές παράμετροι, ερμηνεία αποτελεσμάτων, σύνταξη και επικοινωνία αποτελέσματων) και της διαχείρισης αυτών στο πλαίσιο Ομάδων Πολλαπλών Ειδικών. Σύμφωνα με δημοσιευμένα δεδομένα, η τυποποίηση αυτή βοηθά την επικοινωνία μεταξύ ειδικών, ενδυναμώνει το ρόλο των ακτινολόγων, είναι σε όφελος των ασθενών και μπορεί να προάγει την πολυκεντρική έρευνα.

Κάθε Πρότυπο Δομημένης Γνωμάτευσης επιμελείται αρχικά από ειδικούς στο αντικείμενο ακτινολόγους με βάση τη διεθνή πρακτική και βιβλιογραφία, στη συνέχεια συζητείται και εγκρίνεται από όλα τα μέλη του Τομέα και τέλος αναρτάται στον ιστότοπο της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας από όπου μπορούν να το δουν και να το μεταφορτώσουν τα μέλη της Εταιρείας.

Πρώτο Πρότυπο Δοδημένης Γνωμάτευσης που αναρτάται είναι εκείνο για την τοπικοπεριοχική και απομακρυσμένη σταδιοποίηση του καρκίνου παγκρέατος με την Αξονική Τομογραφία. Επιμέλεια Σύνταξης: Βασίλης Κουτουλίδης, Επικ. Καθηγητής Ακτινολογίας ΕΚΠΑ, Χαρίνα Τριαντοπούλου, Συντονίστρια Διευθύντρια ΕΣΥ. Το Πρότυπο βασίστηκε με προσαρμογές στο αντίστοιχο που περιλαμβάνεται στις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες του NCCN για το παγκρεατικό αδενοκαρκίνωμα (Version 1.2019, November 2018), το οποίο με τη σειρά του στηρίζεται κυρίως στο:
Al-Hawary MM, Francis IR, Chari ST, et al. Pancreatic ductal adenocarcinoma radiology reporting template: consensus statement of the Society of Abdominal Radiology and the American Pancreatic Association. Radiology 2014 Jan;270(1):248-260.

Για να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο, πατήστε εδώ.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK