Menu

Εκπαιδευτικές ημερίδες Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης της ΕΑΕ

03/04/2020

Αγαπητά μέλη,
 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι  η 2η ημερίδα του τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης με τίτλο «Όγκοι και ογκόμορφες εξεργασίες νεφρού» αναβάλλεται λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που βιώνουμε για το τέλος Νοεμβρίου 2020.
Η ακριβής ημερομηνία θα σας ανακοινωθεί σε επόμενο μήνυμα.
Όσοι από εσάς έχουν δηλώσει ήδη ενδιαφέρον θα έχουν προτεραιότητα και στην νέα εγγραφή.
 
Καλό κουράγιο σε όλους,
 
Λ. Ε. Μουλοπούλου
Συντονίστρια Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης

20/02/2020

Ο Τομέας Ογκολογικής Απεικόνισης της ΕΑΕ με χαρά σας προσκαλεί στην δεύτερη Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Όγκοι και τις ογκόμορφες εξεργασίες του νεφρού» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μαγγίνειο αμφιθέατρο (και άλλες αίθουσες του Αρεταιείου Νοσοκομείου).

Υπεύθυνοι οργάνωσης:
- Αθηνά Χ. Τσίλη, Επίκουρη καθηγήτρια Ακτινολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
- Ευθύμιος Ανδριώτης, Ακτινολόγος, Διευθυντής Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος νεότερων Απεικονιστικών Μεθόδων Τομογραφίας Γ.Α.Ο.Ν.Α «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

Χώρος διεξαγωγής: Αρεταίειο Νοσοκομείο, Βασιλίσσης Σοφίας 76, 11528, Αθήνα
- Μαγγίνειο Αμφιθέατρο
- Αίθουσα Βητατρονίου
- Αμφιθέατρο Χειρουργικής κλινικής

Ημερομηνία: Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 40. Η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται με αποστολή email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Έναρξη υποβολής δήλωσης συμμετοχής: Τρίτη 17/3/2020 και ώρα 09:00 πμ. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο μέσω της ΕΑΕ.

14/10/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Τομέας Ογκολογικής Απεικόνισης της ΕΑΕ (Υπεύθυνη Συντονίστρια Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης: κα Λία Ευαγγελία Μουλοπούλου. Καθηγήτρια Ακτινολογίας) με χαρά σας ενημερώνει πως στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων θα διοργανώσει κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς 2019-2020 δύο Ημερίδες με διαδραστικά εργαστήρια (workshops).

Η πρώτη Ημερίδα έχει θέμα «Πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία του Προστάτη». Υπεύθυνοι της Ημερίδας είναι η κα Βασιλική Κατσίβα, Ακτινολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Τμήμα Αξονικού-Μαγνητικού τομογράφου Γ.Ν. Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» και ο κ. Αρκάδιος Ρουσάκης, Ακτινολόγος, Διευθυντής Τμήματος Αξονικού-Μαγνητικού Τομογράφου Δ.Θ.Κ.Α. «ΥΓΕΙΑ».

Η Ημερίδα  θα γίνει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στις αίθουσες ΔΙΕΚ ΓΝΝΠ, στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν. Νίκαιας-Πειραιά «Αγιος Παντελεήμων».                                          

Ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 40. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Έναρξη υποβολής δήλωσης συμμετοχής: Τρίτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 09.00’.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Μπορείτε να κατεβάσετε το quiz με τις εικόνες, το συνολικό τεστ αξιολόγησης και τις  απαντήσεις.


Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Μέλη Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης

Τομέας Ογκολογικής Απεικόνισης ΕΑΕ

Συντονιστής: Λία Ευαγγελία Μουλοπούλου, Καθηγήτρια Ακτινολογίας ΕΚΠΑ

Μέλη: Αθανασία Αναστασίου, Ευθύμιος Ανδριώτης, Σοφία Γκουρτσογιάννη, Βασιλική Κατσίβα, Βασίλειος Κουτουλίδης, Χάρης Παπαναγιώτου, Μυρσίνη Στασινοπούλου, Αρκάδιος Ρουσάκης, Χαρίνα Τριαντοπούλου, Αθηνά Τσίλη

Δράσεις Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης

Πρότυπα Δομημένων Γνωματεύσεων από τον Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας

Ο Τομέας Ογκολογικής Απεικόνισης της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο των δράσεών του, αποφάσισε τη σύνταξη Προτύπων Δομημένων Γνωματεύσεων για διάφορες κακοήθειες προς χρήση από την ελληνική ακτινολογική κοινότητα. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη διεθνή τάση για τυποποίηση όλης της διαδικασίας απεικονιστικής διερεύνησης των ογκολογικών ασθενών (τεχνικές παράμετροι, ερμηνεία αποτελεσμάτων, σύνταξη και επικοινωνία αποτελέσματων) και της διαχείρισης αυτών στο πλαίσιο Ομάδων Πολλαπλών Ειδικών. Σύμφωνα με δημοσιευμένα δεδομένα, η τυποποίηση αυτή βοηθά την επικοινωνία μεταξύ ειδικών, ενδυναμώνει το ρόλο των ακτινολόγων, είναι σε όφελος των ασθενών και μπορεί να προάγει την πολυκεντρική έρευνα.

Κάθε Πρότυπο Δομημένης Γνωμάτευσης επιμελείται αρχικά από ειδικούς στο αντικείμενο ακτινολόγους με βάση τη διεθνή πρακτική και βιβλιογραφία, στη συνέχεια συζητείται και εγκρίνεται από όλα τα μέλη του Τομέα και τέλος αναρτάται στον ιστότοπο της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας από όπου μπορούν να το δουν και να το μεταφορτώσουν τα μέλη της Εταιρείας.

Πρώτο Πρότυπο Δοδημένης Γνωμάτευσης που αναρτάται είναι εκείνο για την τοπικοπεριοχική και απομακρυσμένη σταδιοποίηση του καρκίνου παγκρέατος με την Αξονική Τομογραφία. Επιμέλεια Σύνταξης: Βασίλης Κουτουλίδης, Επικ. Καθηγητής Ακτινολογίας ΕΚΠΑ, Χαρίνα Τριαντοπούλου, Συντονίστρια Διευθύντρια ΕΣΥ. Το Πρότυπο βασίστηκε με προσαρμογές στο αντίστοιχο που περιλαμβάνεται στις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες του NCCN για το παγκρεατικό αδενοκαρκίνωμα (Version 1.2019, November 2018), το οποίο με τη σειρά του στηρίζεται κυρίως στο:
Al-Hawary MM, Francis IR, Chari ST, et al. Pancreatic ductal adenocarcinoma radiology reporting template: consensus statement of the Society of Abdominal Radiology and the American Pancreatic Association. Radiology 2014 Jan;270(1):248-260.

Για να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο, πατήστε εδώ.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK