Menu

Ενημέρωση μελών - Δραστηριότητα του Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης

09/10/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε την δραστηριότητα του Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας.
Κάντε κλικ εδώ για τις Ανακοινώσεις του Τομέα
Κάντε κλικ εδώ για το Πρόγραμμα της 2ης Ημερίδας.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών για τα webinars.

08/10/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη, το 3ο webinar για το ήπαρ της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας με 218 συμμετέχοντες και χθες ολοκληρώθηκε το 1ο webinar του Τομέα Μυοσκελετικού με 117 συμμετέχοντες.  
Τα υπερβολικά πολλά συγχαρητήρια που δεχόμαστε, μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε με εντονότερο ρυθμό και να τα επεκτείνουμε και στους υπόλοιπους Τομείς.

Το επόμενο μάθημα για το ήπαρ είναι την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 με θέμα:

Καλοήθεις όγκοι ήπατος:
1. Αιμαγγείωμα – Εισηγήτρια: κα Αναστασία Κουτσογιάννη, Επικουρική Επιμελήτρια, ΓΝΑ Γεννηματάς.
2. Εστιακή Οζώδης Υπερπλασία – Αδένωμα – Εισηγήτρια: κα Σοφία Γκουρτσογιάννη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ακτινολογίας, Νοσοκομείο Αρεταίειο.

Θα γίνει σύντομος σχολιασμός από τον Πρόεδρο της ΕΑΕ, κ. Ιωάννη Τσιτουρίδη.

Το επόμενο webinar του Τομέα Μυοσκελετικού θα γίνει την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 με θέμα:

Ο ρόλος του Ακτινολόγου ως κλινικού ιατρού / B:
1. Μαγνητική Αρθρογραφία (άμεση) – Εισηγήτρια: κα Νάτσικα Μαργαρίτα, Ιδιώτης Ακτινολόγος, Αθήνα
2. Ablation στο ΜΣΚ – Εισηγήτρια: κα Μπιντούδη Αντωνία, Επιμελήτρια Α’, ΓΝΘ Παπαγεωργίου
 
Το μάθημα θα συντονίσουν οι Επικεφαλής του Τομέα, η κα Ιωάννα Σταϊκίδου και η κα Ολυμπία Παπακωνσταντίνου.

Όλα τα webinars αναρτώνται στο site της Εταιρείας. Για τα webinars του ήπατος κάντε κλικ εδώ  και για τα webinars του Τομέα Μυοσκελετικού κάντε κλικ εδώ.

Επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση για συμμετοχή, σας ενημερώνουμε ότι η πλατφόρμα έχει διευρυνθεί με σκοπό να ενταχθούν περισσότεροι συνάδελφοι.

Παρακαλώ όπως δηλώσετε την συμμετοχή σας στέλνοντας email με το ονοματεπώνυμό σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. διευκρινίζοντας ποια webinars επιθυμείτε να παρακολουθήσετε (ήπαρ, μσκ ή και τα 2).
Όσοι έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή, αυτόματα έχουν εγγραφεί και για τα επόμενα webinars.  

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών.

30/09/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο webinar της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας με περίπου 200 συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων πολλοί ειδικοί και ειδικευόμενοι από όλη την Ελλάδα, γεγονός που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη διάθεση.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις δύο ομιλήτριες, κα Σοφία Παπαϊωάννου και την κα Κυριακή Ταβερναράκη για τις εξαίσιες και επιστημονικά εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις που έκαναν.

Το επόμενο μάθημα είναι την Τρίτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 με θέμα:

Μορφολογικά κριτήρια ογκόμορφων βλαβών ήπατος:

1) Αιμολίμνες, Ινώδη πυρήνας
2) Ίνωση, νέκρωση και έλξη ηπατικής κάψας

με εισηγητές τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Τσιτουρίδη και την κα Σοφία Παπαϊωάννου, Επιμελήτρια Α' στο ΓΝΘ Παπαγεωργίου.

Το χθεσινό μάθημα όπως και τα επόμενα αναρτώνται στο site της Εταιρείας (κάντε κλικ εδώ).
Θα παρακαλούσαμε όσους παρακολούθησαν το webinar, να συμπληρώσουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο που θα σταλεί εντός της ημέρας μέσω της πλατφόρμας καθώς και τυχόν ερωτήσεις και σχόλια όσον αφορά το περιεχόμενο του μαθήματος και την ποιότητα της παρουσίασης.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών.

22/09/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

1) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για επιστολή που στείλαμε στον Υφυπουργό Υγείας σχετικά με την εγκατάσταση υβριδικών συστημάτων (κάντε κλικ εδώ για την επιστολή).
Ευχαριστώ πολύ τον Καθηγητή κ. Απόστολο Καραντάνα για την πολύτιμη βοήθεια του και συνεργασία στην ολοκλήρωση της επιστολής προς τον Υφυπουργό.

2) Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη των webinar του Τομέα του ΜΣΚ της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 18.00-19.00 (κάντε κλικ εδώ για το πρόγραμμα).

3) Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι στο 3ο Θερινό Σχολείο Μυοσκελετικής Ακτινολογίας που θα γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης 23-25/10, μπορούν να εγγραφούν δωρεάν για δικτυακή παρακολούθηση, όσα μέλη της ΕΑΕ το επιθυμούν. Η εγγραφή μπορεί γίνει στο http://ssmr-2020.gr/. Μικρός αριθμός συνέδρων, λόγω των μέτρων, θα μπορέσει να παρακολουθήσει δια ζώσης, επίσης δωρεάν (κάντε κλικ εδώ για το πρόγραμμα).

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών - Άυλη συνταγογράφηση

17/09/2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε επιστολή που μας έστειλε η συνάδελφος Ποσειδούλα Μαρμαρέλη από το ΓΝ Καστοριάς (κάντε κλικ εδώ)  καθώς και την σχετική επιστολή που στείλαμε στον Υφυπουργό Υγείας (κάντε κλικ εδώ) με θέμα τα προβλήματα με την άυλη συνταγογράφηση.  

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK