Menu

Εκπαιδευτική ημερίδα Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης της ΕΑΕ

14/10/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Τομέας Ογκολογικής Απεικόνισης της ΕΑΕ (Υπεύθυνη Συντονίστρια Τομέα Ογκολογικής Απεικόνισης: κα Λία Ευαγγελία Μουλοπούλου. Καθηγήτρια Ακτινολογίας) με χαρά σας ενημερώνει πως στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων θα διοργανώσει κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς 2019-2020 δύο Ημερίδες με διαδραστικά εργαστήρια (workshops).

Η πρώτη Ημερίδα έχει θέμα «Πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία του Προστάτη». Υπεύθυνοι της Ημερίδας είναι η κα Βασιλική Κατσίβα, Ακτινολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Τμήμα Αξονικού-Μαγνητικού τομογράφου Γ.Ν. Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» και ο κ. Αρκάδιος Ρουσάκης, Ακτινολόγος, Διευθυντής Τμήματος Αξονικού-Μαγνητικού Τομογράφου Δ.Θ.Κ.Α. «ΥΓΕΙΑ».

Η Ημερίδα  θα γίνει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στις αίθουσες ΔΙΕΚ ΓΝΝΠ, στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν. Νίκαιας-Πειραιά «Αγιος Παντελεήμων».                                          

Ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 40. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Έναρξη υποβολής δήλωσης συμμετοχής: Τρίτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 09.00’.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Μπορείτε να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής καθώς και το πρόγραμμα της Ημερίδας.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών

10/10/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

1) θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τρίτη 8 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μάθημα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας με θέμα το «Οξεία Παγκρεατίτιδα (Revised Atlanta Classification) / Οξεία Οιδηματώδης Παγκρεατίτιδα / Νεκρωτική Παγκρεατίτιδα / Παγκρεατικές και Περιπαγκρεατικές συλλογές στην οξεία παγκρεατίτιδα. Ορολογία-Ταξινόμηση» και ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Λυμπερόπουλο.
Παρακολούθησαν το μάθημα συνολικά 75 ειδικευόμενοι και ορισμένοι ειδικοί, γεγονός το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Το επόμενο μάθημα είναι Τρίτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 – 20:00 με θέμα «Χρόνια Παγκρεατίτιδα». Θα παρουσιαστούν τα εξής θέματα:  
1.      Απεικονιστικά Ευρήματα (Σ. Παπαϊωάννου)
2.      Συμπαγής μάζα σε έδαφος χρόνιας παγκρεατίτιδας. Διαφοροδιαγνωστικά προβλήματα (Σ. Παπαϊωάννου)
3.      Λιθίαση κύριου παγκρεατικού πόρου και κλάδων αυτού (Ι. Τσιτουρίδης)

2) Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους ιατρούς ακτινολόγους μέλη της Εταιρείας μας, όταν κάνουν οποιαδήποτε εκπαιδευτική δραστηριότητα, αυτή να απευθύνεται σε ακτινολόγους προκειμένου να υπάρχει διάχυση της ακτινολογικής γνώσης στους ακτινολόγους. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μπορούν να αναβαθμίσουν την παροχή υγείας  προς τους ασθενείς. Επίσης παρακαλούμε τους Διευθυντές των Νοσοκομείων τα οποία έχουν ειδικευόμενους, όπως τους παροτρύνουν να εγγραφούν ως μέλη στην Εταιρεία (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή μέλους, πατήστε εδώ).

3)  Μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, έχουμε θετικά μηνύματα ότι ο Νόμος για το αγροτικό ιατρείο και την συσχέτισή του με τις εξετάσεις, θα καταργηθεί. Θα περιμένουμε την οριστική Υπουργική τροποποίηση.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Διορθωμένο κείμενο για τις αλλεργικές αντιδράσεις στα σκιαγραφικά.

07/10/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Λόγω του ότι δεχθήκαμε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το κείμενο των αλλεργικών αντιδράσεων στα σκιαγραφικά, απευθυνθήκαμε στον κ. Κωτούλα θέτοντας τις ερωτήσεις και τις απορίες σας και σας κοινοποιούμε ένα πιο αναλυτικό και ταξινομημένο κείμενο με κάποιες προσθήκες αλλά χωρίς σημαντικές αλλαγές.
Πατήστε εδώ για να το κατεβάσετε.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Ενημέρωση μελών

04/10/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε την επιστολή προς τον Υφυπουργό Υγείας κατόπιν παρατηρήσεων του κου Χαλαζωνίτη στο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και ένα κείμενο για αντιμετώπιση αλλεργικών αντιδράσεων και για το τι πρέπει να έχει ένα ακτινολογικό εργαστήριο με την βοήθεια του συναδέλφου κ. Γρηγόρη Κωτούλα.

Μετά τιμής
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος ΕΑΕ.

Έκδοση νέου τεύχους του περιοδικού της ΕΑΕ, Hellenic Journal of Radiology

03/10/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε το 12ο τεύχος του περιοδικού της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, Hellenic Journal of Radiology, (τεύχος Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2019, Volume 4, Issue 3). Tο τεύχος βρίσκεται ηλεκτρονικά αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (https://www.helrad.org)  καθώς και στην πλατφόρμα του περιοδικού (www.hjradiology.org), όπου όλα τα άρθρα είναι πλήρως και δωρεάν προσβάσιμα από όλους τους αναγνώστες. Μπορείτε επίσης να βρείτε και όλα τα προηγούμενα τεύχη.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το περιοδικό περιλαμβάνεται στις διεθνείς ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων Index Copernicus International και Google Scholar.

Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί και τυπωμένο με το ταχυδρομείο σε όλα τα Ακτινολογικά τμήματα των Δημοσίων Νοσοκομείων, στους Ειδικευόμενους Ακτινολόγους, στους Καθηγητές, Συντονιστές Διευθυντές, Διευθυντές, καθώς και στα ταμειακώς ενήμερα για το έτος 2019, μέλη της Εταιρείας. Σε περίπτωση που έχετε διαπιστώσει πως το περιοδικό δεν σας αποστέλλεται παρ’ ότι είστε ταμειακώς ενήμεροι, ή σε περίπτωση που θέλετε να τακτοποιήσετε τη συνδρομή σας στην ΕΑΕ, παρακαλούμε επικοινωνείστε με τη Γραμματεία της Εταιρείας στο τηλέφωνο: 210 6451489, καθημερινά 9 πμ-5 μμ, κα Δήμητρα Χύμη.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη που δείχνετε στο περιοδικό της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας.

Μετά τιμής
Ιωάννης Τσιτουρίδης
Πρόεδρος  ΕΑΕ.

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK